Woningisolatie kan de energierekening behoorlijk verlagen. Dat kan door de verschillende zwak geïsoleerde elementen van de woning 1-voor-1 aan te pakken. Het isoleren van wand, muur, vloer of dak kan zo maar 50% of meer aan energie besparen. En dat loont de moeite voor in elk geval alle woningen die voor 1976 gebouwd zijn. Op deze website vindt u alle benodigde informatie en alle isolatiebedrijven met 1 of meerdere specialisaties.

Soorten woningisolatie op een rij

In willekeurige volgorde zijn er de volgende soorten woningisolatie te onderscheiden: Vaak levert spouwmuurisolatie het meeste op. Spouwmuurisolatie is daarom ook de meeste toegepaste vorm van woningisolatie. Maar ook de andere isolatiemethoden dragen hun steentje bij.

Kosten isoleren van de woning

De kosten om uw woning te isoleren vallen enigszins mee.
  • Spouwmuur: €1000-2500
  • Dakisolatie: €1800-2600
  • Vloerisolatie: €1600-2500
Uiteraard hangt het af van het te isoleren oppervlakte. Daarnaast zijn materiaalkeuze en toepassing van invloed op de kosten. In de regel zijn de investeringen binnen 7-12 jaar terug te verdienen. Misschien is dat een lange periode maar het is een beter rendement dan sparen op de bank. En u verhoogt tevens de waarde van woning, iets wat u natuurlijk niet direct merkt. Tenzij u verkoopt.

Zelf doen of uitbesteden?

Het is mogelijk om de woning zelf te isoleren, mits u voldoende kennis hebt en u goed laat voorlichten. Omdat het aanbrengen van het juiste materiaal op de juiste wijze belangrijk is om het optimale rendement te behalen, bevelen wij dat niet aan. Verkeerd aangebracht isolatie kan bijvoorbeeld door vochtopstapeling schade aan de woning toe brengen. En dan bent u verder van huis. Momenteel geldt er een 6% BTW regeling wat de kosten van isolatiewerkzaamheden maar liefst 15% voordeliger maakt. Vaak zijn er ook wel subsidie te verkrijgen. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl om te zien welke subsidies er voor u gelden.

Opbrengsten woningisolatie

Een gemiddelde eengezinswoning kan €1600 per jaar besparen door de woning te isoleren (bron Milieucentraal). Achtereenvolgens gelden de volgende jaarlijkse besparingen:
  • Spouwmuur: €200
  • Dakisolatie: €500
  • Vloerisolatie: €160
  • Glasisolatie: €240
Behalve besparen op je energienota, draag je ook bij an het milieu. Je maakt Nederland weer een een beetje duurzamer. Als iedereen dat doet, vermindert de milieubelasting enorm.

Woningisolatie bedrijf inschakelen

Elk huis vraag om zijn eigen manier van isolatie. Maar het isoleren van uw woning brengt direct vele voordelen zoals  meer comfort in huis, lagere energiekosten en minder milieubelasting. Een woningisolatie bedrijf kan u daarbij adviseren. Na een inspectie kan u een voorstel worden gedaan wat en hoe te isoleren. Vervolgens wordt de isolatie met gerectificeerd materiaal en door vakkundig personeel aangebracht. Het opbouwen van de benodigde expertise en ervaring vergt het nodige. Vraag daarom altijd meerdere offertes op bij woningisolatie bedrijven en vergelijk het advies, de methode en niet alleen de prijs. Vraag altijd kritisch door.

Advies Woningisolatie

Win altijd advies in bij gespecialiseerde woningisolatie bedrijven. Op deze website vindt u alle isolatiebedrijven, gesorteerd op specialisatie en regio. U kunt hen rechtstreeks benaderen voor advies of een offerte voor woningisolatie. Bespaar tijd oor het aanvragen van offertes via deze website. Wij hebben een aantal bedrijven voor u geslecteerd. In 1 handeling vraagt u dan tegelijk 4 isolatieoffertes op.  

Toont 14 van 14 bedrijven

Toggle Filters
Aantal :
gesorteerd op:
Volgorde: