Zoldervloerisolatie heeft als voordeel boven dakisolatie dat de ingreep kleiner is en dus ook minder kost. Als u uw zolder alleen gebruikt voor opslag is dit een een goede manier van isolatie.

Het isoleren van de zoldervoer

Een houten zoldervloer kan worden geïsoleerd met (gespoten) glaswol, PR en isolatieplaten. Een betonnen vloer kan worden geïsoleerd met gespoten polyurethaan. Bestaat de vloer uit houten kepers, dan kan de vloer het beste worden geïsoleerd  met isolatiedekens van glas- of rotswol. Bij andere vloeren wordt meestal gebruikgemaakt van isolatieplaten. Bij moeilijk te isoleren houten zoldervloeren, wordt vaak gebruik gemaakt van gespoten glas- of rotswol. Zoldervloer isoleren met PIR

Dampfolie aanbrengen

Het is van belang om te denk aan aan dampwering. Aan de warme zijde van de isolatie moet dampfolie worden aangebracht. Doe je dat niet dan zal vocht gaan condenseren in de isolatie en dat brengt de isolerende werking naar beneden. Daarnaast zorgt dit voor schimmels en schimmels kunnen de constructie van de woning aantasten en zijn slecht voor de gezondheid. In alle gevallen dient u goed te ventileren vooral in de vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Dak- of zolderisolatie?

Wanner kies je nou voor dakisolatie en wanneer voor zolderisolatie? Als je van plan bent om de zolder alleen als opslagruimte te gebruiken en niet als woonruimte, ben je voordeliger uit om de zoldervloer te isoleren. Ben je van plan om de zolder mogelijk wel als woonruimte te gebruiken dan kan je beter alleen het dak te isoleren. Doe je beide, dan verkrijg je de beste isolatie. De zolder fungeert dan als het ware als een extra isolatie. Het is natuurlijk wel duurder.

Kosten zoldervloerisolatie

De kosten van het isoleren van de zoldervloer hangen af van de isolatiewaarde, de oppervlakte en het gebruikte materiaal. Kies altijd voor materialen met een hoge isolatiewaarde, ook al zijn de initiële kosten daarvan iets hoger. Bij een gemiddelde zoldervloer van 75 vierkante meter, rekent u op zo'n €25-30 per vierkante meter.

Voordelen Zoldervloerisolatie

Het isoleren van uw zoldervloer biedt veel voordelen:
  • U bespaart zomaar 25% of meer op uw energierekening;
  • Het huis wordt sneller warm en verhoogt het comfort;
  • In de zomer houdt zolderisolatie de warmte buiten en blijft het huis koeler;
  • Vaak heeft u ook minder last van buitenlawaai, bijvoorbeeld van een drukke weg;
  • U verkrijgt een beter energielabel;
  • U verhoogt de waarde van uw woning;
  • Zoldervloerisolatie is snel aan te brengen, vaak binnen een dag;
  • Voor het isoleren van de zoldervloer zijn aantrekkelijke subsidies beschikbaar.

Offerte aanvragen voor Zoldervloerisolatie?

Op deze pagina staan alle isolatiebedrijven met een specialisatie op het gebied van zoldervloerisolatie. Wilt u uw zolder laten isoleren, dan vindt u eenvoudig en snel het juiste isolatiebedrijf bij u in de regio. Daarnaast kan u ook gebruikmaken van onze offerteservice. Vul uw gegevens in en u ontvangt in 1 handeling 4 vrijblijvende offertes van door ons aanbevolen bedrijven. Gemakkelijk en zeker.

Toont 2 van 2 bedrijven

Toggle Filters
Aantal :
gesorteerd op:
Volgorde: