Vloerisolatie kan worden toegepast bij vloeren waaronder de kruipruimte goed toegankelijk is. Bij huizen van voor 1980 is vaak nog geen vloerisolatie aangebracht. Alsnog aanbrengen kan een flink voordeel opleveren. Zowel financieel als qua comfort. Heeft u een ouder huis, dan is het dus zeer de moeite waard om de mogelijkheden van vloerisolatie te onderzoeken.

Waarom vloerisolatie?

Het isoleren van de vloer zorgt ervoor dat de vloer ongeveer 4 graden hoger wordt. Door isolatie aan te brengen stijgt niet alleen de temperatuur maar ook voorkomt u dat vocht de woning intrekt. De vloer voelt minder koud aan, de luchtvochtigheid in huis neemt af en het comfort neemt toe. U bespaart ook nog eens veel energie en dan markt u aan uw energienota.

Soorten vloerisolatie

Is er geen kruipruimte aanwezig, dan kunt u kiezen voor isolatie aan de bovenzijde. Het is dan mogelijk de vloer te isoleren door gebruik te maken van verschillende soorten isolatiemateriaal. Dat kan bijvoorbeeld zijn EPS platen, PUR en isolatiebeton. De prijzen variëren van €8 (EPS platen) tot €20 (PUR). De vloer wordt verhoogd met ongeveer 8 centimeter en dient opnieuw te worden afgewerkt. De vloer kunt  ook aan de onderzijde isoleren. Dat kan bijvoorbeeld met glas- of steenwolplaten. Als u isoleert aan de onderzijde van de vloer moet u letten op de ventilatie van de kruipruimte en de dampwering. Let bij alle isolatiematerialen op de isolatiewaarde(Rd). Deze moet minimaal 3,3 zijn. U kunt er ook voor kiezen de bodem te isoleren. Bodemisolatie past u toe als de kruipruimte niet hoog genoeg is om het isolatiemateriaal aan de onderzijde van de vloer aan te brengen. Of bij zeer natte kruipruimtes. Hier vindt u meer informatie over bodemisolatie.

Isoleren houten- of betonvloer

Een houten of betonnen vloer isoleert u in de basis opdezelfde wijze. Alleen de keuze voor het het materiaal is enigszins anders. In beide gevallen is het verstandiger het isolatiemateriaal met pennen of klemlatjes te bevestigen. Een betonnen of stenen vloer zal alleen warm aanvoelen als de vloer aan de bovenzijde wordt geïsoleerd. Laat u altijd goed voorlichten over alle verschillende materialen en mogelijkheden.

Rendement

Ongeveer 10% van de warmte verlaat de woning via de vloer. Door de vloer beter te isoleren kan je 10% energiekosten besparen. De investering bedraagt gemiddeld maar €15 per vierkante meter. De investering bedraagt per woning daardoor circa €1000,-. Een geringe investering om een mooi rendement mee te behalen. Bovendien bemerkt u direct een hoger comfort. De vloer en het binnenklimaat voelt direct prettiger aan. Op de lange termijn verhoogt u de waarde van uw woning en verbetert u het energielabel.

Voordelen op een rij

Vloerisolatie brengt de volgende voordelen met zich mee:
  • de kosten zijn beperkt;
  • de investering is binnen 5-10 jaar terugverdiend;
  • het woonklimaat verbetert en is dus beter voor w gezondheid;
  • u bespaart ca 10% op uw energierekening;
  • minder last van huisstofmijt, muggen, slakken en pissebedden;
  • vloerisolatie verhoogt het comfort van uw woning;
  • de vloer voelt warmer aan en is minder vochtig;
  • het is beter voor het milieu uw huis wordt groener.

Vloerisolatie bedrijven zoeken en vinden

Op deze website vindt u alle isolatiebedrijven van Nederland. Op deze pagina worden alleen de bedrijven getoond die zich hebben gespecialiseerd in vloerisolatie. U kunt dus rechtstreeks meer informatie bij hen opvragen of advies inwinnen. Daarnaast is het ook mogelijk om vrijblijvend 4 offertes in te winnen bij door ons aanbevolen isolatiebedrijven.

Toont 16 van 62 bedrijven

Toggle Filters
Aantal :
gesorteerd op:
Volgorde: