Omdat warmte de eigenschap heeft naar boven te stijgen, geeft dakisolatie veel rendement. Door uw dak te isoleren behoudt blijft de warmte in uw woning en behoudt u 25% meer warmte. Er zijn verschillende soorten daken en verschillende soorten dakisolatie waarvoor u kan kiezen.

Isolatie schuin dak

Buitenisolatie

Een schuin dak is aan de binnenkant of aan de buitenkant te isoleren. Isolatie aan binnenzijde gebeurt door isolatiemateriaal aan te brengen tussen het houten raamwerk. Het dak moet dan wel voorzien zijn van een onderdak. Als de binnenzijde nog niet is afgewerkt, en de buitenzijde van je dak nog in goede staat is, is het zinvol te kiezen voor isoleren aan de binnenzijde van het dak.

Binnenisolatie

Als de binnenzijde helemaal is afgewerkt en op orde is, kan het verstandiger zijn het dak te isoleren aan de buitenzijde. Bovendien voorkomt u ruimteverlies met dakisolatie via de buitenzijde. Nadeel is echter wel dat dit een duurdere oplossing is.

Isolatie plat dak

Er zijn verschillende manieren om een plat dak te isoleren. Dat kan door isolatie aan de binnenzijde of aan de buitenzijde.

Binnenisolatie

Dakisolatie aan de binnenzijde kan met glaswol, rotswol of met isolatieplaten. Het is altijd belangrijk een dampdicht scherm te plaatsen, zodat er geen vocht kan worden opgenomen door het isolatiemateriaal. Nadeel van isolatie aan de binnenzijde is dat temperatuurverschillen tussen de verschillende dakonderdelen de dakconstructie kan aantasten.

Buitenisolatie

De beste manier om uw dak te isoleren is aan de buitenkant. Op het dakbeschot wordt damdemping aangebracht. Daarop wordt het isolatiemateriaal aangebracht. Daarop wordt de waterkerende afdekking aangebracht zoals EPDM, rubber of roofing.

Dakisolatie bedrijven

Op deze pagina vindt u het volledige overzicht van alle erkende dakisolatie bedrijven. U vindt alle informatie van gespecialiseerde isolatiebedrijven en kunt rechtstreeks contact met hen opnemen. Wilt u eenvoudig meerdere offertes opvragen dan kan dat ook. Wij selecteren dan 4 isolatiebedrijven voor u die u een offerte voor dakisolatie zullen uitbrengen.  

Toont 16 van 55 bedrijven

Toggle Filters
Aantal :
gesorteerd op:
Volgorde: