Bodemisolatie zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de overlast van natte kruipruimtes verminderd. Vochtige kruipruimtes geven veel overlast. Het binnenklimaat wordt vochtig en de woning voelt klam aan en kouder dan die in werkelijkheid is. Daarnaast is een vochtige vloer en woning de ultieme voedingsbodem voor schimmel. Behalve schade aan de woning is schimmel ook zeer ongezond. Bodemisolatie is daarvoor de oplossing.

Wanneer bodemisolatie?

Bodemisolatie is een veelvuldig toegepaste vorm van isolatie als de vloerisolatie niet mogelijk is. Bijvoorbeeld omdat de kruipruimte niet toegankelijk is of als de kruipruimte minder dan 35 centimeter hoog is. Het isoleren van de bodem biedt vaak een oplossing voor:
  • Vochtproblemen in huis bijvoorbeeld op vloeren en muren;
  • Onaangename vieze lucht in huis;
  • Rottende kozijnen en vloerbalken;
  • Hoge luchtvochtigheid in huis;
  • Insecten, ongedierte en muggen in huis.
Na bodemisolatie wordt de woning vaak direct comfortabeler en er wordt minder energie verbruikt.

Soorten bodemisolatie

Bodemisolatie is mogelijk op verschillende manieren:
  • bodemfolie
  • Bodemisolatie Bedrijven
  • isolatiechips
  • neopixels
  • isolatieparels
Bodemfolie is een simpele en goedkope manier om vochtproblemen aan te pakken. Bodemfolie stopt de verdamping. Neopixels isoleren de bodem van uw woning door de luchtvochtigheid in balans te brengen. Isolatiechips zijn gemaakt van piepschuim en maken uw woning direct warmer en minder vochtig. Ook isolatieparels hebben eenzelfde werking maar zijn gemaakt van een ander materiaal. Kou en vocht trekken door deze vormen van bodemisolatie weg. Het resultaat is als snel merkbaar en u ervaart een aangenamer binnenklimaat.

Wat kost bodemisolatie?

De kosten van bodemisolatie variëren van €1000,- voor een gemiddelde tussenwoning tot circa €1600,- voor een 2-onder- kap. Gemiddeld is de terugverdientijd 12 jaar. Tegelijk verhoogt u de waarde van uw woning en zorgt voor een aangenamer binnenklimaat. Er zijn verschillende subsidieregelingen mogelijk. Informeert u bij een gespecialiseerd bedrijf.

Waar moet op letten?

Er moet altijd voldoende ruimte overblijven voor ventilatie. De ruimte tussen de bodem en uw vloer kan dus niet helemaal worden gevuld. Leidingen die onder de vloer liggen moeten bereikbaar blijven. Anders heeft u daar later alleen maar problemen van. Sowieso moet de eventueel aanwezige gasleiding vrij blijven. Dat is een veiligheidseis.

Bodemisolatie Bedrijf

Op deze pagina vindt u isolatiebedrijven die zich hebben gespecialiseerd op het gebied van bodemisolatie. Er is altijd wel een isolatiebedrijf bij u in de buurt.

Toont 16 van 20 bedrijven

Toggle Filters
Aantal :
gesorteerd op:
Volgorde: